Hero  dsc6499

Na trodnevnoj radionici međugeneracijski su parovi izrađivali uporabne predmete svakodnevice, inspirirane srednjevjekovnom pokretnom arheološkom građom, keramičkim posuđem iz presjeka arheoloških slojeva nađenih na lokalitetu Muzeja Grada Zagreba, samostana Klarisa i širem području naselja Gradec. Keramičko posuđe je ručno oblikovano tradicionalnim tehnikama kombinirano sa današnjim saznanjima i iskustvima.

Fokus je bio na redizajnu u smislu dorade ali uz zadržavanje originalnih arheoloških oblika. Uporabni predmeti su se oblikovali prema fotografijama, a polaznici su bili upućeni na obilazak MGZ-a gdje su isti i izloženi. U oblikovanju keramičkih uporabnih predmeta koristila se glina pronađena i iskopana na lokalitetu Grada Zagreba i okolice što je oblikovanim predmetima dalo autentičnu vrijednost i osvještavalo polaznike radionice o prirodnim resursima prostora u kojem žive.

Svi materijali koji su se koristili su ekološki prihvatljivi. Hvala svima na sudjelovanju, a voditeljicama na motivaciji i edukaciji! Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac Flock

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti