Hero  dsc1809

Izložba će se do 28. studenog istovremeno održavati na sedam različitih lokacija u javnom prostoru Zagreba, usko povezanim s nekim od fragmenata domaćeg dizajnerskog nasljeđa. U izlozima napuštenih lokala pothodnika kod glavnog ulaza u Zagrebački velesajam obrađuju se teme oblikovanja knjiga i publikacija Mihajla Arsovskog te serije didaktičkih i propagandnih izložbi Porodica i domaćinstvo, održanih između 1957. i 1960. godine upravo na Zagrebačkom velesajmu. U plakatnim izlozima Zidnih Novina Bacača Sjenki (plakatnim izlozima nekadašnje Kinoteke) predstavljen je izbor nekih od najzanimljivijih filmskih plakata koje su dizajnirali autori Mihajlo Arsovski, Nenad Pepeonik, Mirko Ilić, Dalibor Martinis i Goran Trbuljak, vraćajući im tako na neki način njihovu izvornu funkciju i podsjećajući na jedno drugo vrijeme, kako za medij filma, tako i samog plakata. U izlogu Hrvatskog dizajnerskog društva postavljen je informacijski pano povezan s 8. Mediteranskim igrama koje su se održale u Splitu prije točno 40 godina i donijele nam jedan od najkompleksnijih i najzanimljivijih primjera vizualnih identiteta uopće kojeg su dizajnirali Boris Ljubičić i Tim vizualne komunikacije CIO.

Autorstvo izložbe potpisuje kustoski tim kojeg čine Marko Golub, Koraljka Vlajo, Marija Perkec, Matija Prica i Monika Džakić. Suradnici na izložbi “Dizajn u gradu” su Zvonimir Bešlić, Nataša Raus i Mia Bogovac. Vizualni identitet izložbe projektira Organizam, a dizajn postava Oaza.

Fotografije: Petra Slobodnjak

Organizacija izložbe je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti