Hero zapru%c4%91e  custom

U sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice planira se izrada deset videa "Živi arhiv" putem kojih građani govore o prikupljenim osobnim predmetima / prostorima / memorijama građana relevantnima za povijest dizajna i arhitekture.

Prvi videu u serijalu posvećen je Zapruđu. Video pripovijeda o životu jučer, danas i sutra u reprezentativnom novozagrebačkom naselju, jednom od autentičnih primjera visoko modernog jugoslavenskog urbanizma i arhitekture, iz perspektive stručnjaka: Maroja Mrduljaša i Borisa Vidakovića, te dugogodišnjih stanovnika kvarta: strip-autora i likovnog umjetnika Dušana Gačića i Miodraga Krencera Mica, amaterskog performans-umjetnika i glazbenika te privatnog poduzetnika

 

Autor sinopsisa i intervjua: Bojan Krištofić

Snimanje i montaža: Miran Krčadinac Flock

Sugovornici: Maroje Mrduljaš, Boris Vidaković, Dušan Gačić i Miodrag Krencer Mic

Lipanj 2019. godine

Zahvaljujemo sugovornicima na ustupljenom vremenu!

Izrada video materijala sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti