Hero 17

Javna diskusija namijenjena je stručnoj i široj javnosti a nazočnima su se obratili suradnici na projektu iz svih partnerskih organizacija.

Cilj prezentacije bio je predstaviti Nacrt za osnivanje Centra oblikovanja svakodnevice te aktivnosti koje su tom rezultatu projekta doprinijele. Nacrt je strateški dokument kojim je definiran model sudioničkog upravljanja u kulturi i dat temelj budućoj suradnji partnera, ne ostajući zatvoren za druge suradnike.

Video s predstavljanja možete pogledati na poveznici

Ovom prilikom predstavljena je i za javnost otvorena Mreža dizajnerskog sjećanja, dinamična online arhiva koja je razvijena tijekom projekta, a posvećena je dizajnerskom nasljeđu, bazirana na prijašnjim i tekućim istraživanjima povijesti i suvremenosti hrvatskog dizajna, primijenjene umjetnosti i svakodnevnog života koje su prvenstveno provodile i provode partnerske organizacije i institucije. 

Mrežom možete prošetati na adresi www.mrezadizajna.com

Nazočni su pozvani da posjete i trenutno otvorenu multilokacijsku izložbu Dizajn u gradu 2. Obimom najveći dio izložbe pod zajedničkom temom kućanstva predstavljen je na staroj Tržnici Trnje u trenutno neiskorištenim lokalima u vlasništvu Grada Zagreba. Dio posvećen kazališnim plakatima izložen je u oglasnim ormarićima Kinoteke koje od 2006. godine koristi udruga Bacači Sjenki za svoj umjetnički i istraživački urbani projekt Zidne novine, i to na lokacijama: Ulica Republike Austrije 1, Tratinska 14, Vlaška ulica 53, Primorska ulica 17 i Zvonimirova ulica 2. 

Zahvaljujemo Kulturno informativnom centru na gostoprimstvu i podršci!

 

Fotografije: Petra Slobodnjak

Video: Miran Krčadinac

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija panela je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Hrvatskog dizajnerskog društva.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.

Politika privatnosti